Prosjekter i utvikling

TO LIV
En drama-thriller med røtter tilbake til okkupasjonstiden og den kalde krigen.
Manus: Georg Maas, Christoph Tölle og Ståle Stein Berg
Regi: Georg Maas
Samproduksjon mellom Helgeland Film, Zinnober Film og B-T Film.
Produsenter: Dieter Zeppenfeld, Axel Helgeland og Rudi Teichmann

Katrine Evensen (45) lever et tilsynelatende lykkelig familieliv med sin mann Bjarte. Hun er vellykket fotograf, mor og bestemor. Moren Åse bor i et rom i Katrines og Bjartes romslige hus utenfor Bergen.

Katrine er oppvokst i et Lebensborn-barnehjem i det tidligere Øst-Tyskland. Hun var "tyskerunge", og ble tatt fra Åse som nyfødt og sendt til Tyskland. Hun kom til Norge som 22-åring, og oppsøkte Åse. Siden har hun blitt i Norge.

En ung advokat, Sven Solberg, oppsøker Katrine for å få henne til å vitne i en sak mot den norske stat som Lebensborn-barnas organisasjon vil anlegge ved Europa-domstolen i Strasbourg. Katrine vegrer seg, og vi forstår etter hvert at noe er galt. Har hun en skjult agenda? Er hun ikke den hun gir seg ut for ?

Det viser seg at Katrine gjemmer på en hemmelighet så rystende at den for alltid skal forandre livet til alle de involverte.


UT OG STJÆLE HESTER

Under utvikling i samarbeid med Spillefilmselskapet 4 ½ AS, manus ved Bjørn Olaf Johannesen, regi Marius Holst. Basert på Per Pettersons internasjonalt prisbelønte bok.

Synopsis

Sommeren 1946 bor den 17 år gamle Trond og faren hans på ei seterhytte ved ei elv nær grensa til Sverige. Der opplever Trond død og svik, noe som forandrer grunnlaget for livet hans,

Som pensjonist har Trond flyttet tilbake til denne hytta, sammen med en hund av tvilsom rase. Hans nærmeste nabo viser seg å være en annen skadeskutt eldre mann med hund, en som Trond kjente før, og som han må forholde seg til. Sommeren 1946 begynner å plage ham.

Per Pettersons roman er solgt i 200.000 eksemplarer i Norge, og er oversatt til en rekke språk.

TOBIAS OG BEATE

Barne- og familiefilm. Utvikles i samarbeid med Originalfilm AS (hovedprodusent). Manusforfatter: David Cox. Finn noen å bli venn med, sier Marit til sin 9 år gamle sønn Tobias, som tørster desperat etter anerkjennelse fra sin overarbeidede mor. Men hva skjer med denne ensomme gutten, som har trukket seg inn i sin egen spesielle cyborg-personlighet, når hans magiske nye bestevenn viser seg å kunne bli hans verste fiende

Helgeland
Film AS

Øvre Storgate 59
N-3018 Drammen

Telefon/Phone:
(+47) 32 89 17 90

Mobil/Cellphone Axel Helgeland:
(+47) 90 18 38 92

E-mail:
axelhelg@online.no